6 drømmehoteller du skal besøge

Bawah-HD-2553.jpg

Hotellet spiller en større og større rolle på rejsen for mange gæster. Nogle steder er et hotel ikke blot et sted at overnatte, men en destination i sig selv. Vi har opsummeret seks af branchens hotteste hoteller. Indonesien, Seychellerne, Maldiverne og Indien markerer sig hver især på kortet.

 

1. Nihi Sumba, Indonesien

Resortet Nihi Sumba, også kaldet Indonesiens nye bølge, ligger på øen Sumba. Hotellet er kåret til verdens bedste hotel i alle kategorier to år i træk - og det i sig selv er al god grund til at lægge vejen forbi. Nihi Sumba har i mange år været det eneste hotel på øen, der er på størrelse med Sjælland. Det betyder også, at øens udvikling er langsomt fremadgående, men de smilende lokales velkomst gør dig ikke i tvivl om, at du er landet et særligt sted - også selvom det er som at komme flere hundrede år tilbage i tiden. Hotellet er især kendt for de perfekte surferbølger og arbejdet i fonden, Sumba Foundation. Udover at danne rammer for en af de bedste hoteloplevelser og smukkeste omgivelser i verden har Nihi Sumba og Sumba Foundation reddet hundrede tusinde menneskeliv, hjulpet til bedre sundhed, rent drikke vand og mad, uddannelser, arbejdspladser, økonomi og fremtid. Derudover har fondens indsats også betydet, at malaria er reduceret med 93% med hjælp fra blandt andet den danske malariaekspert, Claus Bøgh. Nihi Sumba er den helt rette destination for dig, der er eventyrlysten og gerne vil prøve noget andet end de traditionelle rejsemål. Nihi Sumba er indbegrebet af luksus, kvalitet, surfing, uberørt natur, smukke omgivelser, ro og kulturelle indtryk - alt sammen med en bæredygtig og filantropisk tilgang.

Du kan læse mere om Nihi Sumba her.

2. Soneva Fushi, Maldiverne

Soneva Fushi, bæredygtighed og toppen af poppen klinger i ét - og du er slet ikke i tvivl, når du lander. Siden 1995 har Soneva budt gæster verden over velkommen i Baa-atollen på Maldiverne, hvor den 1,5 kilometer lange (korte) ø ligger. Her finder du også 60 strandvillaer samt et service -og gourmetniveau, der kan måle sig med nogle af verdens bedste restauranter i verden. Med andre ord; Her får du den ultimative Maldiverne-oplevelse. No news, no shoes er deres varemærke, og når du ankommer med vandfly til Soneva Fushi International Airport, får du udleveret en pose til dine sko. Her kan du lade dine sko ligge, indtil du skal hjem igen. Under opholdet står dagene på barfodsluksus i det hvide, bløde sand og de smukkeste villaer lavet af naturmaterialer. Villaerne, atmosfæren, personalet, junglen, restauranterne, døgnåben isbar og chokoladerum - vi ved det godt.. Det lyder for godt til at være sandt - og det er lige præcis sådan Soneva er. Dit første besøg bliver med garanti ikke dit sidste ;-)

Du kan læse mere om Soneva Fushi her.

 

3. Bawah Reserve, Indonesien

Med 300 kilometer til nærmeste fastland er du garanteret komplet stilhed, når du lander på Bawah Reserve. Her finder du 30 luksuriøse villaer, der henholdsvis er placeret over havet og i strandkanten. I ånd med naturen bor du i trævillaer, og inden for en meget kort afstand har du 6 øer, 13 strande og 3 laguner. Ja, du læste rigtigt! Bawah Reserve er den perfekte destination til dig, der allerede har besøgt Maldiverne og leder efter en lokationsmæssig upgrade eller til dig, der bare gerne vil have den ultimative bryllupsrejse eller ferie med familien. Hotellets koncept er, at alt er inkluderet, herunder mad og drikke, minibar, aktiviteter og daglige massagebehandlinger. Med andre ord har du altså betalt rejsen hjemmefra, og du slipper for at tænke på økonomi. Din fornemmeste og eneste opgave er at læne dig tilbage og nyde dit livs (måske) bedste rejse.

Du kan læse mere om Bawah Reserve her.

4. The Oberoi Amarvilas, Indien

Det paladslignende Oberoi Amarvilas, der ligger i hjertet af den indiske by, Agra, er på alle måder ikonisk. Arkitektur, service, lokation og æstetisk udtryk er gennemført til fingerspidserne. Her mangler ingenting. Og når vi siger lokation, så mener vi en virkelig dreamy en af slagsen. Fra dit værelse, der er indrettet i det flotteste indiske design med detaljer i hver en krog, har du nemlig direkte udkig til ét af verdens syv vidundere, mausoleet Taj Mahal. Og efter en kort gåtur på 600 meter står du selv inde på det majestætiske og marmorbelagte palads. Derudover blev Oberoi Amarvilas i 2018 kåret som Indiens bedste hotel af rejsemagasinet Travel + Leisure. Vi kan ganske roligt sige, at det er fuldt fortjent.

Du kan læse mere om Oberoi Amarvilas her.

5. Gili Lankanfushi, Maldiverne

Placeret i Maldivernes mest blå lagune finder du Gili Lankanfushi. Efter kun 20 minutter med speedbåd fra Malé lander du på et af ørigets bedste resorts. Allerede i båden bliver du bedt om at tage dine sko af. No news, no shoes er nemlig på dagsordenen. Tidligere var Gili Lankanfushi en del af Soneva-familien, og konceptet med bare fødder under opholdet er bibeholdt. Når du ankommer, vil din butler tage imod dig og følge dig ud til din villa, der kun kan tilgås via gangbro eller speedbåd. Din butler kan du til enhver tid få fat på, og han/hun kan løse selv det mest utænkelige for dig. Hotellets kun 45 villaer er alle water villaer placeret på pæle over det turkisblå vand. Den mindste villa er 210 kvm. Ja, den er god nok. Nogle af villaerne er ‘stand-alone-villaer’, hvor du skal sejles til og fra selve øen. På Gili Lankanfushi kommer du til at bruge timevis i restauranterne, hvor kombinationen af gourmetmad og udsigt i verdensklasse får det hele til at gå op i en højere enhed. Din private bambuscykel kan du tage rundt på øens små sandstier, der snor sig gennem det junglelignende terræn. Snorkling direkte fra din water villa er også et must try.

Du kan læse mere om Gili Lankanfushi her.

6. MAIA Luxury Resort & Spa

Whatever, whenever, wherever. Sådan lyder hotellet slogan, og det er i sandhed også den oplevelse, du får på MAIA Luxury Resort & Spa på Seychellerne. Her er selv det mest uladsiggørlige muligt. Her er ingen reception, check-in foregår i villaen, og når du ankommer, vil du som det første træde ind på villaens åbne terrasse, hvor du let kan mærke, at du er tæt på naturen. Placeret oppe i højderne ligger hotellets 20 villaer med udsigt til Mahés smukkeste bugt. Badekaret er udendørs, så du kan nyde udsigten af Det Indiske Ocean og det frodige landskab. Alt er inkluderet, og med et glas champagne i hånden kan du nyde solnedgangen, der i et samsurium af pastelfarver, skyer og havudsigt giver den smukkeste udsigt. Vil du spise morgenmad kl. 13? Frokost kl. 18 og aftensmad kl. 22? Så siger du bare til - her er nemlig ingen faste tidspunkter for noget som helst.