Cart 0
 

oman

 
giorgio-parravicini-135244-unsplash.jpg
 
 

REJSER TIL OMAN

Velkommen til Oman, hvor uendelige strande, frodige oaser, vidtstrakte ørkenlandskaber og høje bjerge skaber rammerne for uforglemmelige rejseoplevelser. Oman er mangfoldigt og har formået at bevare den traditionelle, arabiske kultur og samtidig fulgt med den moderne udvikling. Det sprudler af historie og mellemøstlig mystik, og de gæstfrie omanere byder med åbne arme rejsende velkommen til den arabiske juvel, hvor masseturismen endnu ikke har fundet vej.

 

CHARMERENDE MUSCAT

Den gamle hovedstad Muscat ligger smukt langs kysten mellem bjergene ved udmundingen til Den Persiske Golf. Det er som at træde direkte ind i en tidslomme, hvor lokale markeder, duften af røgelse, historiske bydele og sandfarvede huse i arabisk arkitektur straks leder tankerne hen på 1001 nats eventyr. Vejene er rene, her er grønne områder og ingen skyskrabere, og byen adskiller sig med sin afslappethed meget fra andre hovedstæder. Besøg havnepromenaden i den gamle bydel Muttrah, hvor kombinationen af fiskerbåde, maleriske bygninger og dramatiske bjerge i baggrunden skaber et unikt sceneri. Tag på udflugt med vores lokale guide og besøg én af verdens største moskéer, sultanens palads og Omans ældste marked, Muttrah Souk. Muscat er omgivet af skønne strande, og der er aldrig langt til den nærmeste, når trangen til en kølig dukkert melder sig.  

ØRKENEVENTYR

Få timers kørsel fra Muscat ligger den store ørkenregion Sharqiya Sands. Sandbanker på flere hundrede meter strækker sig så langt øjet rækker i ørkenlandskabet, der konstant er under forandring på grund af vejr og vind. Glæd dig til sandboarding og bilræs om dagen og nyd solnedgangen fra toppen af de kobberfarvede sanddyner om aftenen. Overnat i ørkencampen og slut dagen af med at spise aftensmad under åben himmel.  

ALSIDIGE OMAN

Oman er ikke kun Muscat og ørkenlandskaber. Med mere end 2000 kilometer kyststrækning er der rig mulighed for at holde badeferie ved havet på et af Omans luksuriøse strandhoteller. Besøg også Round Tower fortet fra 1700-tallet og det lokale marked i den historiske by Nizwa, eller tag på vandretur i den 3000 meter høje Jebel Al Akhdar-bjergkæde efterfulgt af en dukkert i en af de mange naturlige swimmingpools, der også kaldes wadier. Afslut dagen med en overnatning på Mellemøstens højest beliggende 5-stjernede hotel, hvor du har udsigt til Omans svar på Grand Canyon. En hoteloplevelse, som du ikke må snyde dig selv for!  

ET OVERSET REJSEMÅL

I turistsammenhæng er Oman stadig på pionerstadiet, men der er mange fantastiske oplevelser at hente i landet. Udover spændende kultur, betagende landskaber og lange sandstrande, så har sultandømmet noget af verdens mest solrige klima. Samtidig er rejsetiden til Oman kortere end til de fleste andre oversøiske rejsemål, og landet er derfor oplagt at besøge i det danske vinterhalvår.  

HVORNÅR ER DET BEDST AT BESØGE OMAN?

Oman kan besøges året rundt, men de fleste besøger landet i perioden oktober til april, hvor temperaturerne er lavest. Perioden maj til september er meget varm med temperaturer over 50 grader. Rejser du i det danske sommerhalvår, anbefaler vi at bo på hotellet Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort beliggende i 2000 meters højde, hvor sloganet er ”beat the heat”. I det sydlige Oman er klimaet tropisk med temperaturer omkring 25-33 grader året rundt. Der er regntid i perioden maj til september og overvejende tørt resten af året.  
 
 

 
 

REJSEFORSLAG

 
 

 
 

UDVALGTE HOTELLER

 
 

Arabian Oryx Camp

Arabian Orx Camp er en permanent teltlejr midt i det golde ørkenlandskab. Glæd dig til stjerneklare nætter, ubeskrivelig ro og ræs i 4WD gennem sanddynerne.

 
 
 

Anantara Al Baleed Resort

Vekommen til det suverænt bedste hotel i det sydlige Oman! Tæt på byen Salalah finder du det stilfulde og elegante Anantara Al Baleed Resort. Glæd dig til badeferie i fredfyldte omgivelser.

 
 
 

Anantara Al Jabal Al Akhdar

Har du nogensinde boet på et luksushotel i 2000 meters højde? I 2016 slog den prominente Anantara-kæde dørene op til det højest beliggende 5-sjernede hotel i hele Mellemøsten. På Anantara Al Jabal Al Akhdar finder du elegante værelser med gennemført design i arabisk byggestil, gastronomiske oplevelser, overvældende naturscenarier og adrenalinprægede oplevelser.

 
 

 
006-translator.png

sprog

Omani-arabisk & engelsk

007-passport-card.png

visum

Ja

001-sun.png

Klima

25-45 grader

003-capitol-building.png

Hovedstad

Muscat

004-group.png

Indbyggere

+3,6 mio.

 
010-pray.png

Religion

Ibadi-islam

002-clock.png

Tidsforskel

Sommertid +2 timer, Vintertid +3 timer

001-worldwide.png

kontinent

Asien

002-money.png

Valuta

Omansk Rial

005-worker-of-construction-working-with-a-shovel-beside-material-pile.png

beskæftigelse

Landbrug & fiskeri