Derfor skal du besøge Oman #2

IMG_1893.jpg
 

Her får du de fem sidste gode grunde til at besøge Oman.


6.    Unikke bjergkæder

Lad os sige det kort og godt: WAUW! Omans højeste punkt er bjerget Jebel Shams, der ligger mere end 3000 meter over havets overflade. Bjergområderne tager sig ekstremt flot ud, og den allerbedste udsigt finder du fra hotellet Anantara Al Jabal Al Akhdar, der med sin placering i 2000 meters højde løber med titlen som det højest beliggende 5-stjernede hotel i Mellemøsten. IMPONERENDE!

7.    Salalah

Udelukkende i Salalah kunne vi lave en top ’’10 seværdigheder’’, men noget helt karakteristisk for byen er, at det er Omans badeby nummer 1. Her finder du smukke sandstrande!

I sommermånederne, hvor resten af Mellemøsten har ekstreme temperaturer på op over 50 grader, er Salalah-området præget af monsunregn og ”kølige” temperaturer på omkring 25 grader. Derfor valfarter store dele af Golfen hertil for at nyde regnen. Et rejsemønster, der er helt modsat af os danskere, som jo typisk rejser efter sol og varme. 

8.    Mad

Hvis du spørger os, er mad en kæmpe kulturel oplevelse i ethvert land. Oman er ingen undtagelse. Her serveres arabisk mad, og det smager fantastisk!

9.    Muscat

Landets største moske ’’The Grand Mosque’’ ligger i Muscat og fortjener et besøg! Den er storslået og smuk, og så er der plads til 20.000 mennesker. Inden du går ind på moskeens areal, skal du være opmærksom på, at regler for muslimsk påklædning skal respekteres. Mænd skal tildække sine arme og ben, mens kvinder skal dække arme, ben og hår.

Det er også i Muscat, at du finder Mutrah Souq. Mutrah Souq er de lokales indkøbsmarked – duftene er mange, og indtrykkene er store. Der hersker en lun og behagelig stemning blandt de lokale, som gerne viser deres butik. Du kan nærmest handle alt i souq’en, men særligt friske krydderier og nødder var blandt vores personlige favoritter.

Fra havnen kan du også tage på delfinsafari. Det er en sejltur ud for Muscat, hvor der er rigtig gode muligheder for at se vilde delfiner. Der bliver ikke gjort noget for at fremtvinge delfinerne, så der er aldrig nogen garanti. Men hvis du ser dem, er det til gengæld i dyrenes frie og vante omgivelser, og det er vi meget store fortalere for. Derudover er det en ualmindelig flot sejltur, hvor du ser Muscat fra søsiden. 

10. Ørkencamp

Ingen rejse til Oman uden et besøg i ørkenen! Kun få timers kørsel fra Muscat ligger det store ørkenområde, der i folkemunde kaldes ’Wahiba Sands’. Ørkenen kan både besøges på en endagstur fra Muscat eller med overnatning i en beduinlejr. Vi vil klart anbefale en overnatning her, fordi det er så anderledes en oplevelse på den gode måde. Gå til tops i sanddynerne og se solnedgang, spis efterfølgende veltilberedt aftensmad under åben himmel, se på stjerner og overnat i et af campens beduinhuse.

 
Mads SeverinsenComment