Derfor skal du besøge Oman

IMG_1785.jpg

Vi har lavet en liste med 10 smadder gode grunde til at besøge det lille sultandømme, og her får du de første fem. Nogle lande har sol og strand i fokus, mens andre er mere oplagt at besøge, hvis du vil være aktiv og i bevægelse. Læs med her, hvis din næste rejse både skal indeholde et solrigt klima, vandreture, ørkensafari og afslapning ved kilometer lange strande – for så skal du nemlig besøge Oman.  

1.    Solsikre Oman

Landets geografiske placering gør det til et af de lande i verden, hvor der falder allermindst nedbør. Når vi siger mindst nedbør, taler vi statistisk om max 12 dages regn om året, og lagt de fleste dage skinner solen fra en skyfri himmel fra morgen til aften. Oman kan principielt besøges året rundt, dog vælger de fleste at besøge landet mellem november og marts, hvor temperaturen typisk ligger omkring 25-30 grader.

2.    Sikkerhed

Oman regnes for at være et af de sikreste lande i verden. Det er eksempelvis et af de få lande i verden, hvor du må campere i den fri natur. Det vidner om, at sikkerhedsniveauet er højt og kriminalitetsraten lav. Netop derfor er det et nemt land at opholde sig i, fordi du uden bekymringer kan færdes på egen hånd i trafikken og på gaderne. Du vil meget hurtigt finde ud, hvor imødekommende og gæstfrie omanerne er.

3.    Dune bashing

Hvis du er til dyngevis af sand mellem tæerne og fart over feltet, må du ikke snyde dig selv for en tur i en kæmpe 4WD med fuld fart gennem de gyldne sanddyner til arabisk musik i højttalerne. Det går op, det går ned, og det går stærkt. Prøv det! Det er SÅ sjovt!

4.    Wadis

Du forbinder måske Oman med sand, sand og atter sand. Der ér meget sand, men landskabet er faktisk utrolig alsidigt. Diversiteten i naturen er endnu én af mange årsager til, at landet fortjener et besøg. I ørkenområderne finder du de såkaldte wadis, der er en arabisk betegnelse for et flodleje fyldt med blågrønt vand. Wadierne er ikke bare vigtige vandkilder, men er sågar altafgørende for, at omanerne samt dyre-og plantelivet kan overleve i det barske klima. Oman har flere forskellige wadis, og de indbyder til mange timers sjov, lej, badning og udspring fra klippesten for hele familien.

5.    Minimal turisme

Masseturisme har (endnu) ikke fundet vej til Oman, og hvis du spørger os, er det blandt andet dét, det gør landet så fedt at opholde sig i. Du kan slentre i fred og ro, og så må man aldrig undervurdere ikke at skulle kæmpe mod andre turister om de gode Instagramspots ;-). Pak kufferten og bliv en af det første!

 
Matti BinderupComment